donderdag 1 juni 2017

Een zakje voor een kakje; proef gestartFoto; John van Meeteren
Ruim een jaar na de actie ‘Kakje in zakje’ van de ChristenUnie is begonnen met een proef. In een aantal gebieden waar veel honden worden uitgelaten en veel overlast wordt ervaren door bewoners van hondenpoep worden zakjeshouders geplaatst waar hondenbezitters gratis poepzakjes kunnen halen. In deze blog vertel ik meer over deze proef en de aftrap. 

Vier proeflocaties
Samen met de gemeente zijn vier locaties geselecteerd waar de proef van start gaat. Dit zijn de groenstroken langs het Regentesseplantsoen, de Emmastraat en de Omloopkade. Maar ook wordt een proef gestart bij basisschool ‘de Kas’ waar kinderen vaak binnen lopen met poep aan hun schoenen. Het leuke bij dit project dat de gemeente er niet alleen voor staat. Voor alle locaties zijn beheerders aangesteld die de zakjes aanvullen als ze op zijn of als er iets aan de hand is. Een deel van de beheerders deden mee aan de actie van de ChristenUnie. Een ander deel benaderde toevallig de gemeente over de overlast. Het is leuk dat je ook hier ziet dat de samenleving zich in wil zetten om te zoeken naar oplossingen van overlast. Samen sterk!
De bedoeling is de proef minimaal een half jaar uit te voeren. In het najaar wordt gekeken hoe het bevalt en of de proef geslaagd is. Op dat moment wordt bezien of met het systeem verder wordt gegaan en of meer locaties in aanmerking komen voor de houders met poepzakjes. 

Foto; John van Meeteren
Tot slot
Zo zie je maar. Het is leuk om te merken dat het werken  aan een hondenpoepactie ook resulteert in een daadwerkelijk resultaat. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten van deze proef. Het zou fijn zijn als het werkt. Met het aanbieden van zakjes lever je in ieder geval meer service aan degene die hondenbelasting betaald en maakt het makkelijk ook te voldoen aan de opruimplicht. Daarnaast maakt het ook makkelijker te handhaven op overtredingen, aangezien het niet bij je hebben van een poepzakje geen argument kan zijn onder de boete uit te komen…..Geen opmerkingen:

Een reactie posten