zaterdag 30 juni 2018

Natuurspeeltuin het Eiland in Gouda Oost

Er is weer een reden bijgekomen om je met je gezin te vestigen in de wijk Gouda Oost. Vandaag werd een mooie natuurspeeltuin geopend. Ooit een verwaarloosd stuk groen, nu helemaal opgeknapt tot een supermooie speeltuin. En ik kon dit keer mijn raadswerk mooi combineren met mijn gezin. Gezellig met z'n vijven op de fiets naar de nieuwe speeltuin. 


De opening
Het was prima weer voor de opening en dat bracht honderden Gouwenaars op de been. Bij de opening moest iedereen wachten achter de vlaggetjes op het wandelpad en iedereen mocht pas spelen als de speeltuin officieel was geopend.... Burgemeester Milo Schoemaker opende samen met de kinderwethouder Hidde van der Ligt de nieuwe speeltuin. Ook werd de naam van de speeltuin bekend gemaakt. De spanning werd opgevoerd en het doek werd van de naambordjes getrokken. De naam werd................ het Eiland. 
Wat mij nogmaals opviel was de vele fondsen die een bijdrage gegeven hadden om deze leuke speeltuin mogelijk te maken. 
De kinderen vonden het hoog tijd voor het spelen. Ik merkte het vooral aan mijn zoon van 3 jaar. Bijna een half uur wachten voordat je mag spelen duurt best lang....

De natuurspeeltuin
De opening was officieel en de kinderen rende de speeltuin in. Het is een leuke speeltuin volgens mijn kinderen. We waren namelijk pas op vakantie geweest en daar hadden we een waterspeeltuin en dat vonden ze hartstikke leuk. En nu, op ongeveer 5 minuten fietsen is er gewoon één om de hoek! Naast twee watergedeeltes is er ook voor oudere kinderen een groot klimrek en kan je de sloot over klimmen. Ook is er nog een glijbaan.... Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik moet eerlijk zeggen, het was nog leuker dan ik dacht. Ik dacht in eerste instantie dat de speeltuin meer gericht zou zijn op oudere kinderen. Dat is echter niet waar. Zeker de waterspeeltuin, maar ook de glijbaan is ook superleuk voor jongere kinderen. 
En bij de opening waren er ook nog schatten verstopt in het zand, was er drinken en ook fruit voor de kinderen geregeld en koffie en thee voor de ouders en andere aanwezigen.


De sleutelbewaarders
Wat opvalt is de grote groep vrijwilligers die de speeltuin hebben mogelijk gemaakt en mogelijk blijven maken. De speeltuin is goed afgeschermd door twee hekdeuren. Er zijn sleutelbewaarders die elke ochtend de deuren openen en in de avond de deuren sluiten. Super dat de wijk zelf met een groep enthousiaste vrijwilligers heeft gezorgd dat de speeltuin er komt en nu ook nog bijhoudt. Echt super voor de wijk! Een heerlijke plek om elkaar te ontmoeten en te spelen!

Tot slot
De speeltuin is goedgekeurd door mijn kinderen. Nou, dan weet ik het wel. Papa zal vaker bij mooi weer op zijn fiets naar Gouda Oost gaan zodat de kinderen daar lekker kunnen spelen...... 
O ja, de speeltuin is in de zomer open van 8 uur tot 21 uur. Na de zomerperiode is de speeltuin open bij voldoende daglicht. Bij gevaarlijk weer is de speeltuin ook dicht.

En nog wat sfeerbeelden..... Geen opmerkingen:

Een reactie posten