zondag 20 maart 2016

Gouda verdient schoon waterGewapend met haken en harken zijn Perspectief leden op jacht gegaan naar afval in het water. De jongeren van de ChristenUnie in Gouda wilden op de Landelijke Opschoondag de aandacht vestigen op de kwaliteit van het water in Gouda. 

Op zaterdag 19 maart 2016 was het de Landelijke Opschoondag en op 24 maart 2016 is het Wereld Water dag. Deze dagen wilden de Perspectiefleden, jongeren van ChristenUnie Gouda, niet ongemerkt voorbij laten gaan. Bepakt met diverse haken en harken die ter beschikking werden gesteld door Cyclus, begonnen ze hun jacht op afval ter hoogte van de Zeugstraat. En niet zonder resultaat. Meerdere fietsen, twee winkelwagens, een laptop en nog veel meer afval werd uit het water gehaald. Het schoonmaken van water was een bewuste keus omdat de ChristenUnie opkomt voor de kwaliteit van het water en daarmee ons milieu.

Er zijn gelukkig veel belangengroepen die zich inzetten voor het water in de binnenstad en deze mooie kant van Gouda ook willen laten ervaren door inwoners en toeristen. De ChristenUnie draagt deze initiatieven een warm hart toe. Ik ben als Waterambassadeur actief om initiatieven aan elkaar te verbinden en te stimuleren. Het is mooi om zo samen met jongeren bezig te zijn en weer een klein stapje te zetten richting een schoner en waterrijk Gouda.


Onderstaand nog een foto-impressie met dank aan Wouter Folles voor het maken van de foto's. Geen opmerkingen:

Een reactie posten