zondag 22 april 2018

Natuurspeeltuin in Gouda Oost; de aanleg is begonnen!


Afgelopen woensdagmiddag 18 april was de start van de aanleg van de natuurspeeltuin voor Gouda Oost. Deze is gelegen tussen de Voorwillenseweg, de flat aan de Bleisstraat en de Han Hollanderweg. In deze blog aandacht voor dit burgerinitiatief  Een voorbeeld van hoe een burgerinitiatief mogelijk kan worden in Gouda….

Hoe kom je er?
Ook als je al bijna je hele leven in Gouda woont is het even zoeken, waar die brug naar dit stukje verscholen Goudse groen ligt. Ik rij meestal langs dit stukje groen op de Voorwillenseweg, maar de wijk in daar fiets je niet zo snel. Maar als je even zoekt, vind je vanzelf het bruggetje die toegang geeft tot de toekomstige natuurspeelplaats.

Wat is de bedoeling?
Op de website van Wijkteam Oost staat dit beschreven in een bericht van mei 2017: Een avontuurlijke speeltuin, waar je kan klimmen en klauteren. Waar je kan spelen met water en zand, waar je verstoppertje kan doen tussen de bomen en struiken. Je kan je daar verwonderen over de vogels die daar leven en over de beestjes in het water. Je kan ook komen helpen als er gewerkt moet worden in het groen. Met takken sjouwen, bladeren harken, noem maar op. Als je jonger bent dan 8 jaar is het handig als je vader of moeder meekomt. Die kan daar op een bankje een praatje maken met andere ouders en buurtbewoners.
Ook was er op een gegeven moment een schetsontwerp beschikbaar van hoe het eruit zou kunnen komen te zien. 
Foto: Bureau Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur (RIS)
Maar toen het budget nog...... Na een toekenning van een subsidie van €25.000,- van de GoudaPot gingen meer fondsen erin geloven en zo werden voldoende financiële middelen verzameld voor de aanleg.

De start van de aanleg
Afgelopen woensdag was er dus een feestelijke opening voor de aanleg van dit burgerinitiatief. En wat een enthousiasme was daar aanwezig! Niet alleen bij de kinderen was dit het geval, maar eigenlijk bij alle aanwezigen. Nu hielp het weer natuurlijk ook een handje mee. Kinderen mochten meehelpen om de eerste aarde af te graven! Een kikker vond het overigens niet zo leuk en sprong via mij verder naar een rustiger plekje. Hieronder een aantal beelden van de opening.Tot slot
Wat mij betreft is dit een voorbeeld van een goed idee vanuit een wijk die vervolgens ook door voldoende steun werkelijkheid kan worden. Ik ben benieuwd naar het resultaat, maar ik denk dat de kinderen uit de wijk dat nog veel meer zijn. Dat wordt een leuke zomervakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten